Un semineu are doua functii importante in acelasi timp: ofera incalzire intr-o camera si este, de asemenea, un important element de decor acasa. Alegerea semineului corect inseamna, in primul rand a alege intre cele doua functii mentionate.

Semineele pot folosi o varietate de materiale combustibile  in scopul de a furniza caldura, ceea ce inseamna ca ar trebui sa se tina cont de preferintele proprii raportate si la stilul de viata,  de exemplu combustibilul solid necesita mai multa munca.

Cateodata  semineul ideal din punct de vedere al eficientei energetice poate intra in conflict cu aspectul sau nepotrivit pentru propria casa. Acest lucru inseamna ca variabila estetica  ar trebui sa cantareasca mai mult atunci cand se va lua o decizie finala. Din fericire, semineele sunt disponibile intr-o varietate de stiluri si modele pentru a satisface preferintele personale in ceea ce priveste combustibilul utilizat si de styling. 

Tipuri de semineu

Termenul "semineu", sa refera, in mod traditional la o structura de caramida sau zidarie, care este o parte de sine statatoare a unei case. Acest tip de semineu ar detine in mod normal, un gratar cu un foc deschis alimentat cu carbune sau busteni. Cu toate acestea, cuvântul "camin" in epoca moderna cuprinde, de asemenea, elemente prefabricate, care pot fi instalate in cladirile existente. Cumparatorii care doresc sa mentina un aspect de epoca ar trebui sa caute listari www.semcos.ro pentru seminee pe  lemne. Semineele pe lemn sunt considerate cele mai cautate in industrie, dezvoltandu-se de la an la an, oferind eficienta energetica de care aveti nevoie pentru a va incalzi casa.

O solutie foarte practica, dar si estetica de incalzire a locuintei sunt semineele cu gaz. Acestea ofera cele mai avansate sisteme de incalzire din punct de vedere al eficientei, imbinandu-se perfect cu aspectul atractiv al acestora.

Unii oameni au temeri ca semineele cu gaz pot produce vapori periculosi care intra in mediul casnic. Inainte de a cumpara o astfel de unitate, este necesar sa se verifice daca reglementarile din domeniul constructiilor intr-o anumita zona  permite instalarea lor.

Semineele cu combustibil bioetanol pot fi varianta perfecta pentru cei care nu au posibilitatea instalarii unui cos de fum (apartamente, garsoniere). Una dintre cele mai bune caracteristici ale acestui tip de seminee este faptul ca sunt prietenoase cu mediul, datorita biocarburantilor care nu se bazeaza pe combustibili fosili. Semineele de apartament de la Spartherm sunt varianta optima si se regasesc online aici: http://www.semcos.ro/seminee-apartament

Semineele de tip centrala sunt solutia ideala pentru incalzirea intregii locuinte, oferindu-i totodata personalitate si stil, dar mai ales siguranta si eficienta, datorita puterii de a incalzi spatii de pana la 400 mp. Acest tip de semineu poate oferi aport la incalzirea centrala a casei, apa calda , pe langa caldura, prin aport de aer. Descoperiti pe http://www.semcos.ro/seminee-tip-centrala  modele din gama Hajduk si Nordflam.

Instalarea semineelor

In orice incapere un semineu este punctul de atractie al camerei, asadar este esential sa oferim mai multa atentie finisajelor si montajului acestora pentru a asigura un rezultat care sa vina in completarea mobilierului sau decoratiunilor deja existente.

Pentru amenajari deosebite si creative, va stam la dispozitie cea mai ampla oferta de finisaje pentru seminee de toate tipurile pe semcos.ro.

Diferite prin materiale, culori si design, finisajele Semcos ofera variante multiple de amenajare si decorare a semineului din casa dumneavoastra, redandu-i stilul pe care vi-l doriti si care va reprezinta. Stilul si design-ul inovator, atent la detalii pe care il promit finisajele Semcos sunt realizate cu materiale de cea mai buna calitate si sunt menite sa se adapteze oricarui ambient.

Printre materialele pe care le gasiti in gama de finisaje pentru seminee se numara marmura,calcarul travertinul, lemnul masiv sau stratificat,otelul, inoxul, metalul vopsit sau sticla Imbinand astfel de materiale vom obtine pentru casa dumneavoastra un semineu care sa fie in ton cu designul casei si cu ceea ce va doriti.Toate aceste materiale sunt prelucrate manual in atelierul nostru! Stilul traditional aduce un aer sofisticat si confortabil in camera de zi sau in orice incapere in care este poztionat. Materialele si culorile bine alese pot evidentia stilul incaperii, transformand-o in locul ideal de relaxare.

Un stil modern poate recrea un perete si ii poate oferi mai multa personalitate si functionalitate. Imaginati-va un semineu aflat pe un perete de legatura intre camera de zi si bucatarie, un semineu care sa desparta aceste doua spatii este ideal pentru a-i oferi incaperii un stil aparte.

Idei de cautare pe www.semcos.ro

Pentru a achizitiona un semineu, incepe de la pagina de pornire semcos.ro si faceti clic pe Toate categoriile. Din aceasta lista, selectati tipul de semineu “ Seminee gaz”, “Seminee pe lemn”, “Seminee apartament”, etc. In mod alternativ, utilizati functia de cautare din pagina de pornire, introducând "semineu gaz", "semineu electric," sau un termen mai specific, cum ar fi "cosuri de fum inox."

Pentru inspiratie verificati videoclipurile producatorilor nostrii: NordFlam, Nordpeis, Hajduk sau Element 4.

 

Concluzie

Un semineu ofera unui spatiu de locuit sau de lucru: caldura, lumina, si un punct focal vizual. Pentru ca semineele sunt disponibile intr-o gama larga de sortimente si stiluri acestea se potrivesc aproape oricarui decor. Acest lucru permite semineului sa apara ca parte integranta a spatiului de locuit sau de lucru, chiar daca, in realitate, are si un scop secundar.

Pe www.semcos.ro se poate cauta si plasa comanda pentru seminee si cosuri de fum foarte usor, iar pentru detalii tehnice suplimentare va stam la dispozitie telefonic.