Cat costa un semineu?
 
Da, aceasta este cea mai des intalnita intrebare atunci cand se doreste achizitionarea unui semineu.
 
Trebuie stiut de la inceput ca un semineu este alcatuit din 3 elemente principale:
 
1-Focar
2-Cos de fum
3-Parte decorativa ( moderna, clasica, rustica)
 
 
La aceste 3 elemente, trebuie adaugat costul montajului, care variaza in functie de complexitatea fiecarui model in parte.
 
Pentru a raspunde cat  mai scurt acestei intrebari, o sa detaliez mai jos cateva costuri minime pentru achizitia unu semineu.
 
1- Focarul este elementul in care se face focul. Acesta poate fi din fonta, din otel placat cu samota sau vatra deschisa. Costurile  cresc odata cu accesorizarea focarului ( placare interioara cu samota, deschiderea geamului pe verticala, lipsa ramei la partea de jos a geamulu, auto-curatarea geamului, gazeificare, carena de convectie, putere termica, dimensiuni )
 
Pentru un focar din fonta costurile sunt cuprinse intre 350 - 700 euro+tva, iar pentru un focar performant costurile sunt cuprinse intre 1200 - 4000 euro+TVA
 
2- Cosul de fum  este elementul care evacueaza fumul in siguranta in exteriorul cladirii. Se recomanda cosurile de fum ceramice tristrat( tub samota,vata minerala bazaltica,exterior din beton usor) sau cosurile de fum din inox( inox interior 316L, vata minerala bazaltica si inox 304 exterior) ,  complet  accesorizate.
 
Costurile pentru un cos de fum sunt cuprinse intre 60-90 euro+tva/ml in functie de diametrul interior.
 
3-Partea decorativa  este elementul care "imbraca" focarul si legatura la cosul de fum, ne ajuta la obtinerea convectiei, directionarea corecta a aerului cald si poate avea un design exterior ( modern, clasic,rustic), in functie de stilul arhitectural adaptat spatiului in care se monteaza.
 
Costurile pentru o parte decorativa moderna realizata din silicat de calciu cu toate accesoriile incluse are un cost de 600-1300 euro+tva. Preturi ce difera in fun ctie de dimensiuni si forma.
 
Costurile pentru o parte decorativa clasica sau rustica cresc cu aproximativ 1000-1500 euro+tva fata de o parte decorativa moderna, 
 
Revenind la intrebarea principala " cat costa un semineu?"
 
Un semineu modern cu focar de fonta si un cos de fum de 6 ml are un cost de aproximativ 1500-2000 euro+tva. Acesta este un pret minim de pornire atunci cand se ia in calcul achizitia unui semineu.
 
In cazul in care se doreste un focar placat la interior si o parte decorativa mai complexa, costurile cresc in functie de modelele alese.
 
Gama de focare pe care Semcos o pune la dispozitie depaseste 200 de modele de focare si orice model de parte decorativa, parte decoorativa ce poate fi : Rustica, Moderna sau Clasica.
 
   Semcos propune cateva nume de seminee, producatori de renume cu experienta in acest domeniu si cele mai stricte certificari  :Nordpeis-Norvegia, Carbel-Spania, Hajduk-Polonia, Kalfire-Olanda.
 
 
  De asemenea, Cosurile de fum pe care le recomandam si in care credem sunt :Tona Germania si Metaloterm Olanda.