NORVEGIA - o tara indepartata, in nordul extrem al Europei.

 

Cand ne gandim la Norvegia, ne gandim probabil la vikingi, la Oslo, la fiorduri, aurore boreale si nopti albe. Dar, totodata ne gandim si la clima nu tocmai prietenoasa, fapt ce a dus la infiintarea in anul 1984 a companiei NORDPEIS, lider in domeniul semineelor in Norvegia si unul dintre cei mai importanti din Europa.

 

Semineul cu ardere curata si dubla combustie nu mai este un produs nou pe piata romaneasca, insa, randamentul crescut al gamei norvegiene Nordpeis a determinat cresterea vizibillitatii acestor produse.

Gama Nordpeis include focare de cea mai buna calitate, din fonta sau otel, placate la interior cu TERMOTA . Acest material de ultima generatie rezista la temperaturi de peste 1100°C, are o suprafata neteda ce nu permite patarea sau schimbarea culorii iar la temperaturi ridicate, are capacitatea de auto-curatare. Geamul focarului este de asemenea foarte rezistent la temperaturi inalte, iar datorita fantelor speciale din partea inferioara, care aduc aerul pentru combustia secundara, ramane in permanenta curat.

 

Toate semineele Nordpeis sunt dotate cu sistemul “ardere curata”, ceea ce insemna ca sunt echipate cu sistem de combustie secundara, neefiind poluante.

 

Dubla combustie se produce in doua faze: in prima faza lemnul este ars, iar in cea de-a doua, datorita temperaturilor foarte inalte din interiorul focarului si a circulatiei aerului de ardere prin partea superioara, deja cald, lemnul se descompune in totalitate, iar  gazele rezultate din arderea lemnului sunt aprinse in contact cu aerul cald care provine din partea superioara a focarului, prin fante speciale, fiind transformate alaturi de particule, in caldura, generand un spectacol al flacarilor.

 

 Aceasta tehnologie ajuta la incalzirea caminului intr-o maniera optima si ecologica, gazele emise ramase sunt reduse considerabil in conformitate cu normele in vigoare. Dimensiunile reduse ale focarelor au fost gandite tocmai pentru ca arderea din interior sa poata fi controlata perfect si ca aceste focare sa aiba un randament de peste 80%! Focarelor Nordpeis li se alatura si o parte decorativa spectaculoasa deoarece caldura rezultata din convectie ia nastere in spatiul dintre focar si finisaj.

 

Aerul rece din incapere este preluat prin partea inferioara a semineului, incalzit si distribuit prin grilele prevazute in zona superioara a semineului. Acest flux continuu permite o distributie mai buna a caldurii in casa, dar si o crestere a calitatii incalzirii.

 

Aceste seminee modulare permit montajul rapid si curat. Semineul este livrat fara a avea ultimul nivel de finisaj aplicat (vopseaua). Aceasta etapa se va realiza dupa trecerea a minim 24 de ore de la instalare cu ajutorul unei vopsele acrilice sau pe baza de latex. Modulele sunt fabricate din beton usor, armat cu elemente din fibra de otel, ceea ce confera ansamblului rezistenta si greutate redusa. Elementele au grosime maxima de 3 cm, astfel, ansamblul semineului nu va ocupa mult spatiu.