Termota:

Termota ocupa primul loc in preferintele expertilor in seminee, mai ales ca este cel mai bun izolator pentru interioarele focarelor, temperatura din interiorul focarului poate sa ajunga pana la  1000 de grade, fara a fi deteriorata, eficienta fiind maxima in timpul exploatarii.

Trebuie mentionat faptul ca termota este un material inventat si patentat in urma cu foarte multi ani de catre Nordpeis, iar in prezent este una dintre cele mai mari firme ce produc si furnizeaza termota pentru foarte multe firme la nivel European. Gazeificarea buna din focare permite curatarea acesteia si pastrarea culorii initiale.

Culoare: alb-bej. Suprafata: fina. Rezistenta la cca 1300 de grade, durabilitate mare in timp.Aspect modern.

 

 

 

Samota:

Acest material este cu o generatie mai veche decat termota, practic este materialul de la care s-a pornit aprofundarea dezvoltarii termotei Nordpeis.  Samota are si rol de acumulare, asigura o temperatura la interiorul focarului mai mica, in comparative cu termota, dar masa de acumulare este destul de ridicata. Greutateea samotei din interiorul  focarelor  este de peste 90 kg/focar si o grosime de 3 pana la 8 cm.

Culoare: crem-galben. Suprafata : poroasa. Rezistenta la cca 900-1000 grade. Durabilitate mare in timp. Aspect  invechit/antichizat. In comparatie cu termota, samota se autocurata mai greu, in timp ramanand urme de murdarie din timpul focului.(aspect preferat de catre multi beneficiari).

 

 

 

Vermiculita:

Acest material de greutate  redusa si culoare galbui-maroniu este un foarte bun izolator, comparativ cu termota, dar cu o mare sensibilitate la umiditate, riscul deterioarii fiind mult crescut fata de termota sau samota.

Culoare: Galben-maroniu. Suprafata : poroasa. Rezistenta la cca 900-1100 de grade. Durabilitate relativ scazuta in timp. Aspect  invechit/antichizat.